Het is raadzaam om ten minste éénmaal per jaar een totale screening van de voeten door een podotherapeut te laten uitvoeren.

Juist advies

Goed en juist advies is heel belangrijk, er wordt zorgvuldig met u gekeken naar hoe u het beste uw voeten kunt verzorgen en, indien nodig, geef ik advies over uw schoenen.

Ondanks preventieve maatregelen, zijn voetproblemen bij diabetici helaas niet altijd te voorkomen. Het kan om neurologische problemen gaan, zoals bijvoorbeeld het uitvallen van het oppervlakkige en/of diepe gevoel, of het plaatsvinden van stijfheid in de gewrichten. Ook kunnen de bloedvaten worden aangetast. Als het gevoel ontbreekt voelt men geen pijn waardoor wondjes onopgemerkt kunnen blijven. Dit kan leiden tot ernstige complicaties

Door middel van testen kan ik een risicoanalyse doen

In sommige gevallen kan vóór behandeling een andere specialist geraadpleegd worden. De samenwerking tussen pedicure, podotherapeut, en huisarts is er om uw welzijn te waarborgen.

Vergoeding ziektekostenverzekeraar:

Veel zorgverzekeraars vergoeden de pedicure behandeling in het geheel of gedeeltelijk voor diabetici, mits de behandeling gedaan wordt door een medisch pedicure of een pedicure met aantekening voor de diabetische voet en geregistreerd staat bij het KRP (Kwaliteits Register Pedicures). 

Kijk hiervoor goed in uw polis!

U heeft voor de eerste behandeling een verwijsbrief van de huisarts of praktijkondersteuner nodig, met vermelding van het zorgprofiel.

Maak een afspraak